Hoppa till innehållet
Riktig carbonara

Riktig carbonara

Riktig skinnfri länk 450 g

2

40min total tid

Lätt

I denna carbonara kommer äkta smak av rena råvaror! I denna pastarätt ersätts bacon med Riktig länkkorv och rätten blir extra god med vitlök, färsk basilika och ordentliga kryddor. Detta recept var med i Riktig länkkorv-recepttävlingen 2013 och gjordes av bloggen Soseessa. Här hittar du en mer klassisk version av carbonaran.

Ingredienser

Riktig carbonara
  • 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
  • 1 tsk smör
  • 1 lök
  • 4 vitlökslyftor
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka basilika
  • 1 saft från en citron
  • 1 msk senap
  • 100 g parmesan ost
  • 2 ägg
  • 200 g fullkornspasta

Instruktioner

Skala och stycka korven. Smält smöret på stekpanna, tillsätt korvstrimlorna och bruna

Då korven fått en gyllenbrun färg tillsätt hackad lök, hackad vitlök och kryddor. Då löken fått en fin färg, tillsätt grädde och vatten

Tillsätt citron, senap och hackad färsk basilika. Låt sjuda ännu en stund

Skär eller riv parmesanost och tillsätt en tillräcklig mängd pasta, som är kokat al dente. Tillsätt parmesanost och slutligen kläck äggen och blanda in dem i pastarätten. Servera med färsk basilika och parmesanost. För de som gillar starkare rätter rekommenderas det att lägga med färsk chili!

Pasta: koka 200 gram spelt- eller fullkornspasta i saltvatten

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 600 g
Energi 1073 kJ / 258 kcal 6438 kJ / 1548 kcal
Fett 17.6 g 105.4 g
- varav mättat fett 9.1 g 54.3 g
Kolhydrat 12.6 g 75.6 g
- varav sockerarter 1.5 g 9.2 g
Protein 10 g 63 g
Fiber 2 g 11.7 g
Salt 0.9 g 5.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan