Risotto med soltorkade tomater och pinjenötter

Risot­to med sol­tor­ka­de to­ma­ter och pin­jenöt­ter

Risotto – ett mättande vardagsalternativ.

Total cooking time: 1 timme 30 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår

Ingredienser: 

2 msk olivolja

1 hackad gul lök

3 dl avorioris

7 dl kycklingbuljong

3 dl vitt vin

40 g riven parmesanost

40 g smör

1 dl soltorkade tomater

1⁄2 dl basilika

1⁄2 dl pinjenötter

1 nypa salt

1 nypa peppar

Instruktioner: 

  1. Fräs ris och lök i olja i en kastrull. Späd med en del av kycklingbuljongen och vinet, rör om då och då. Tillsätt mera av vätskan vartefter riset sväller. Koka tills riset är mjukt och konsistensen krämig.
  2. Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna tills de blir gyllenbruna, skär tomaterna i små strimlor. Hacka basilikan.
  3. Tillsätt smör och parmesan i den varma riskastrullen. Rör om så att allt smälter och blandas väl.
  4. Tillsätt tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.

Sätt upp på serveringsfat eller tallrik och strö över pinjenötterna.

 
SommarmatFörrättSallader och garneringHuvudrätt

julkalender