Sjömansbiff

Sjö­mans­biff

Herr Snellmans sjömansbiffar är närmast oslagbara. Gör dubbelsats i långpanna, så räcker det åt många.

Total cooking time: 1 timme 45 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat

Ingredienser: 

1 kg frysta potatisskivor

2 stora lökar

480 g Snellmans Lövbiff av nöt ytterfilé (2 askar)

20 g smör

8 kryddpepparkorn

1 nypa salt

1 nypa svartpeppar

2 lagerblad

1 köttbuljongtärning

5 dl vatten (eller så mycket att ingredienserna täcks)

1 kruka finfördelad timjan

Instruktioner: 

Skiva potatisarna och hacka löken. Skär lövbiffarna i mindre bitar och klubba dem en aning. Bryn löken och köttskivorna, smaksätt med salt och svartpeppar. Varva grytan med potatis, kött, lök och kryddor (kryddpeppar, salt, svartpeppar, lagerblad och finfördelad timjan). Häll på köttbuljong så att ingredienserna täcks. Tillreds i ugn i 175 °C i ca 90 min.

BiffreceptFärskt köttBiffarVardagsmatHuvudrätt

julkalender