Skinkpaj

Skink­paj

Den enklaste av pajer – skinkpajen – kan du inte misslyckas med.

Total cooking time: 45 minuter
Recipe yields: 8
Svårighetsgrad: Lättlagat
Kinkkusuikaleet

Ingredienser: 

2 dl riven ost att strö ovanpå

Botten:

4 dl vetemjöl

1⁄2 tsk salt

125 g smör

1⁄2 dl kallt vatten

Fyllning:

1 finhackad lök

1 bit paprika, hackad

2 ägg

1 dl grädde

Instruktioner: 

Botten: Blanda ingredienserna. Bred ut degen i en pajform på botten och kanterna. Låt skinkpajen stå i kylskåpet i ca en halv timme.

Fyllning: Hacka lök och paprika, blanda alla ingredienserna. Häll i en form och strö på riven ost. Grädda i 180 °C i ca 40 min och vips har du en god skinkpaj!

Herr Snellmans recept, varsågod!

VIDEO AV HUR MAN LAGAR Skinkpaj: 

Se på YouTube hur man lagar skinkpaj.  

 

 

 

ReceptRecept av traditionella helköttsuppskärningarRecept av tunntunna helköttsuppskärningarFarsdagFest som festLillajulNyårsmenyStudent- och examenÖvrigtCharkTunntunna helköttsuppskärningarTraditionella helköttsuppskärningarKonditorivarorLättlagatMellanmålÖver 1 timmeSalta pajerVardagsmat

julkalender