Hoppa till innehållet
Skinkpaj med cheddarost & fikon

Skinkpaj med cheddarost & fikon

Rökt skinka strimlad 200 g

4

20min total tid

Lätt

En krämig och god matpaj gjord på havrebotten. Fikon piggar upp såväl smaken som pajens utseende. Perfekt för till exempel en mellandags lunch.

Ingredienser

pajdeg
  • 3 dl glutenfri havremjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning

Instruktioner

Värm ugnen till 225°C.

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Glutenfria degar kan vara kladdigare än vanligt. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Strö över havremjöl så går det enklare. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.

Gör fyllningen så länge. Riv cheddarosten och skär fikonen i klyftor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter, ta ut att svalna. Sänk sedan värmen till 200°C. Lägg rökt skinka srimlad och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och dekorera med fikon. Grädda pajen i mitten av ugnen ca. 30 minuter

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 190 g
Energi 1272 kJ / 306 kcal 2417 kJ / 581 kcal
Fett 21.8 g 41.4 g
- varav mättat fett 12.3 g 23.3 g
Kolhydrat 13.6 g 25.8 g
- varav sockerarter 1.1 g 2.2 g
Protein 12 g 22 g
Fiber 2 g 3.9 g
Salt 1.1 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan