Hoppa till innehållet
Tacos med pulled pork

Tacos med pulled pork

4

30min tillagningstid | 6h total tid

Medel

Ta god tid på dig och tillred egen pulled pork av vår saftiga kassler. Med rätt sorts sås blir köttupplevelsen en fullträff!

Ingredienser

Tacos med pulled pork
  • 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
  • 8 vetetortilla
  • 1.5 dl het tomatsalsa
  • 200 g amerikansk sallad
  • 10 g ärta skot
Marinaden
  • 1 dl rörsocker
  • 1 msk dijon- senap
  • 2 tsk nypa chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3 vitlökslyftor
  • 2.5 dl mörk lager
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl BBQ-sås

Instruktioner

Pulled pork

Blanda ihop marinadens ingredienser och lägg i köttet. Låt vila i plastpåse i kylskåp över natten.
Lägg stekmätaren i köttet och placera i en ugnsform, häll den återstående marinaden i formen.
Grädda i 120 grader tills mätaren visar på 93 grader (ungefär 5 timmar). Ta köttet ur ugn och låt vila i folie i en halv timme.
Riv isär köttet med två gafflar eller för hand. Fyll på med rejält med pulled pork-sås.

Tortillas

Värm tortillabröden i mikron eller stekpannan.
Fylla tortillan med ruccola, pulled pork och tomatsalsa.
Garnera med hackad koriander eller ärtskott.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 986 kJ / 235 kcal 3942 kJ / 939 kcal
Fett 9.4 g 37.6 g
- varav mättat fett 2.7 g 10.7 g
Kolhydrat 26.8 g 107.3 g
- varav sockerarter 12.3 g 49.1 g
Protein 10 g 40 g
Fiber 1.1 g 4.4 g
Salt 1.3 g 5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan