Snellman All Natural -makumatka tomaatti-makkarapiirakka

To­mat-korv­paj

Detta recept från Mallaspulla bloggen var med i vår tävling "All Natural-smakresa". I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Recipe yields: 6
Svårighetsgrad: Lättlagat

Ingredienser: 

Botten:

150 g smör (rumstemperatur)

1 1⁄2 dl rågmjöl

1 1⁄2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1⁄2 tsk salt

2 msk kallt vatten

Fyllning:

7 tomater

2 lökar

4 vitlöksklyftor

1 msk olja

1 brk tomatkross (400g)

en nypa socker

salt & peppar

1 tsk timjan

1 tsk basilika

Till ytan:

En nypa timjan

1 dl riven ost, t.ex. emmental

Instruktioner: 

1. Börja med att göra botten. Blanda det mjuka smöret väl med de torra ingredienserna. Tilllsätt kallt vatten och blanda snabbt tills den är jämn. Låt den stelna en stund i kylskåpet och sätt sedan bottnen i en smord pajform. Du kan också sätta degen på bakplåtspapper så att du lätt får bort den färdiga pajen från formen. Bottnen blir dock inte lika knaprig som när den ligger direkt i formen. 

2. Skär korven och tomaten i tunna skivor. Skär också löken i tunna ringar och finhacka vitlöksklyftorna.

3. Bryn löken lätt i olja. Tillsätt tomatkross och kryddor och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna en stund. 

4. Häll ut lök-tomatblandningen på bottnen. Sätt ut varannan korv- och varannan tomatskiva tätt tillsammans på pajen. Krydda tomaterna med timjan och strö över riven ost. 

5. Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 45-50 minuter, tills bottnen är spröd och ytan gyllenbrun. 

 

KorvreceptAll NaturalLättlagat

julkalender