Hoppa till innehållet
Tomat-korvpaj

Tomat-korvpaj

Riktig länk i naturtarm 400 g

6

1h 20min total tid

Medel

Detta recept från Mallaspulla bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

Botten
  • 150 g smör
  • 1.5 dl rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk isvatten
Fyllning
Ovanpå
  • 1 timjan
  • 1 dl riven ost

Instruktioner

Börja med att göra botten. Blanda det mjuka smöret väl med de torra ingredienserna. Tilllsätt kallt vatten och blanda snabbt tills den är jämn. Låt den stelna en stund i kylskåpet och sätt sedan bottnen i en smord pajform. Du kan också sätta degen på bakplåtspapper så att du lätt får bort den färdiga pajen från formen. Bottnen blir dock inte lika knaprig som när den ligger direkt i formen
Skär korven och tomaten i tunna skivor. Skär också löken i tunna ringar och finhacka vitlöksklyftorna
Bryn löken lätt i olja. Tillsätt tomatkross och kryddor och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna en stund
Häll ut lök-tomatblandningen på bottnen. Sätt ut varannan korv- och varannan tomatskiva tätt tillsammans på pajen. Krydda tomaterna med timjan och strö över riven ost
Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 45-50 minuter, tills bottnen är spröd och ytan gyllenbrun.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 330 g
Energi 752 kJ / 181 kcal 2482 kJ / 597 kcal
Fett 12.2 g 40.1 g
- varav mättat fett 6.1 g 20.1 g
Kolhydrat 11.6 g 38.4 g
- varav sockerarter 2.9 g 9.6 g
Protein 5 g 17 g
Fiber 2.4 g 7.9 g
Salt 0.9 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Iltapala Salta pajer Vardagsmat

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan