Hoppa till innehållet
Tomatpasta med medvurst

Tomatpasta med medvurst

Inhemsk medwurst strimlad 150 g

4

45min total tid

Lätt

Mmm, medvurst … färska örter och tomat.

Ingredienser

Tomatpasta med medvurst
  • 2 gullök
  • 4 vitlökslyftor
  • 2 msk olivolja
  • 600 g passerade tomater
  • 3 msk balsamico
  • 2 msk socker
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl färska örter, hackade
  • 1 några nypor salt
  • 1 svartpeppar
  • 0.25 tsk chili
  • 350 g pasta
  • vatten att koka
  • 100 g Snellman Inhemsk medwurst strimlad 150 g
  • 1 dl riven parmesan

Instruktioner

Hacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja i en stekpanna. Häll över passerade tomater och balsamvinäger.
Tillsätt socker och kycklingbuljong. Låt koka i några minuter tills löken blivit mjuk och tills såsen fått lagom konsistens. Ifall såsen blir för tjock, späd den med lite vatten. Finhacka örtkryddorna och tillsätt i tomatsåsen.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp en stekpanna. Fräs medvurststrimlorna i torr stekpanna tills salamin blir knaprig.
Blanda samman kokt pasta och tomatsåsen. Strö över medvurst och garnera med riven parmesanost.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 518 kJ / 123 kcal 2588 kJ / 616 kcal
Fett 3.8 g 19.2 g
- varav mättat fett 1.3 g 6.4 g
Kolhydrat 15.7 g 78.5 g
- varav sockerarter 3.2 g 15.8 g
Protein 5 g 25 g
Fiber 2.7 g 13.4 g
Salt 0.2 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan