Hoppa till innehållet
Varm nypotatissallad

Varm nypotatissallad

5

45min total tid

Lätt

En varm sallad på nypotatis skriker försommar. Du kan egentligen toppa potatisen med vad du själv väljer av sommarens kryddor.

Ingredienser

Sallad
  • 1 kg nypotatis
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 kruka dill
  • 3 vårlök
Kryddblandning till potatisen
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.25 tsk röd chilipulver
  • 0.75 tsk salt
Stekning
  • 0.5 dl olivolja

Instruktioner

Koka nypotatisen i saltat vatten tillsammans med dillstjälkar tills de är nästan färdiga. Häll av vattnet och låt svalna.
Blanda ihop kryddblandningens ingredienser. Värm upp olivoljan i en stekpanna, och tillsätt kryddblandningen och potatisarna. Stek potatisarna en stund utan att bryna dem.
Häll de varma potatisarna i en skål. Hacka salladslöken, och strö över potatisen.
Servera tillsammans med grillat griskött och vitlökssås.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 420 kJ / 100 kcal 1008 kJ / 240 kcal
Fett 3.9 g 9.4 g
- varav mättat fett 0.5 g 1.3 g
Kolhydrat 13.7 g 32.9 g
- varav sockerarter 0.7 g 1.6 g
Protein 2 g 4 g
Fiber 1.1 g 2.6 g
Salt 0.6 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan