Hoppa till innehållet
Venetiansk lever

Venetiansk lever

Nötlever i bit ca 500 g

4

40min total tid

Medel

Vem kan väl säga nej till lite italienskt på tallriken nu och då? Detta leverrecept är vardagligt i kanalstaden Venedig, men passar ypperligt finska hem, såväl i vardagen som till helgerna!

Ingredienser

Venetiansk lever

Instruktioner

Ta bort hinnorna av levern och skär den i tunna, ganska små skivor
Skala och skär löken i skivor. Plocka bladen av salvian
Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna på medeltemperatur. Tillsätt lökskivorna och låt dem sjuda tills de är gyllenbruna. Tillsätt salviabladen. Blanda
Lyft stekpannan av spisen ett ögonblick och skjut lökblandningen till ena sidan av stekpannan. Sätt tillbaka stekpannan på den heta plattan och lägg leverskivorna i pannan. Stek dem snabbt färdiga på båda sidorna
Häll i vitvinet och köttfonden, blanda om. Krydda och servera genast med potatismos som kryddats med vitlök och örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 740 kJ / 178 kcal 1332 kJ / 320 kcal
Fett 12 g 21.6 g
- varav mättat fett 3.7 g 6.7 g
Kolhydrat 4.4 g 7.9 g
- varav sockerarter 0.9 g 1.6 g
Protein 13 g 23 g
Fiber 0.4 g 0.7 g
Salt 1.1 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan